20220329 121107

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: e-περιήγηση στο κτίριο της Βουλής

Στην  e- περιήγηση (διαδικτυακή ξενάγηση) στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων  παρευρέθησαν  οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Μήλου που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή” με θέμα “Ψηφιακός κόσμος και Δημοκρατία” με τη συμβολή της καθηγήτριας Πληροφορικής Αντωνοπούλου Μαρίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες,

  1. συνδέθηκαν σε πλατφόρμα μαζί  με τις υπόλοιπες σχολικές Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης της ΚΣΤ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων
  2. χαιρετήθηκαν με τους μαθητές άλλων σχολείων από όλη την Ελλάδα
  3. Παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ξενάγηση στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής μαθαίνοντας παράλληλα το ρόλο της Βουλής.
  4.  Ξεναγήθηκαν στους υπόλοιπους ορόφους του κτιρίου της Βουλής.
  5.  Παρακολούθησαν διαδικτυακά την έκθεση για την επανάσταση του 1821 “Αντικρίζοντας την Ελευθερία” την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr/.

Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Στους βασικούς στόχους του προγράμματος η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και αξίες της δημοκρατίας, καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, η άσκηση σε δημοκρατικές πρακτικές, η ενεργοποίηση των εφήβων σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή.

Οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα στο ΕΠΑ.Λ. Μήλου για το 2021-2022 είναι: Αντωνοπούλου Μαρία κλ ΠΕ86, Πλαγιώτη Ελένη κλ. ΠΕ02, Γεωργίου Ευαγγελία κλ. ΠΕ02, Τσακάλης Ηλίας κλ ΠΕ80