122042417 2720188928228799 5117010269738479991 n

Δράσεις Διαμόρφωσης του προαύλιου χώρου του σχολείου μας, 2019-2020

Το ΕΠΑ.Λ. Μήλου ολοκληρώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, περιβαλλοντικό σχέδιο δράσης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το σχέδιο δράσης, που εκπονήθηκε και στη συνέχεια υλοποιήθηκε, έχει ως τίτλο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ ΜΗΛΟΥ» και ξεκίνησε το προηγούμενο σχολικό έτος. Λόγω των συνθηκών COVID-19 δόθηκε παράταση και για τις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς ώστε να υλοποιηθεί επιτυχώς.
Περιλαμβάνει 2 βασικές υποδράσεις:
1. Μελέτη της καλλιέργειας των λαχανικών που ευδοκιμούν στη Μήλο και κατασκευή θερμοκηπίου στον κήπο του σχολείου

2. Κατασκευή παγκακιών και τραπεζιών από παλέτες και τοποθέτησή τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των δράσεων υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Μηχανολογίας, ενώ τη δημιουργία του φωτογραφικού υλικού, του βίντεο και των παρουσιάσεων επιμελήθηκαν κυρίως οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής. Στις κατασκευές συμμετείχε πληθώρα μαθητών από όλες τις τάξεις, καθώς και εκπαιδευτικών του σχολείου.
Εξαιτίας των περιορισμών λόγω της πανδημίας, δεν είναι δυνατή η εκδήλωση παρουσίασης του έργου στα μέλη της τοπικής κοινωνίας.
Ένα δείγμα του έργου μπορείτε να δείτε
1. στο βίντεο κατασκευής του θερμοκηπίου:
2. στην τελική παρουσίαση του έργου: https://www.scribd.com/…/%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A…
Συντελεστές του έργου
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΤΟΥΡΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, καθηγητής Μηχανολογίας
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ: ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, καθηγητής Μηχανολογίας
ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΥΤΩΝ: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΧΑΤΖΗΚΟΤΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, καθηγήτριες Πληροφορικής
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΚΑΚΙΩΝ-ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ: ΚΟΛΙΑΡΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΟΣ, καθηγητής Μηχανολογίας
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΤΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, καθηγητής Πληροφορικής.